Bevkov vrh trail (14. Tek na Bevkov vrh)

JAZNE

19 07
 2020

Društvo za oživitev podeželja Jazne je letos svoj 14. gorski tek na Bevkov vrh spremenila v trejl. Med 90 tekači, kolikor so jih vpisali na cilju 10,3 kilometra dolge proge s 460 metri vzponov, sta bila najhitrejša Uroš Rozman in Varineja Drašler. Tek velja za pokal Primorski gorski teki.

Udeležba na novem teku v Jaznah, tekma je dobila posebno dovoljenje NIJZ,  je pokazala, da je spremenjena formula tamkajšnjega teka dobrodošla. Krožna izpeljava je tudi organizacijsko lažja, zato je pričakovati, da se bo trejl prijel. Uroš Rozman vedno rad pride v Jazne, kjer se vselej uvršča med najboljše, in tokrat je Gorenjec stopil na najvišjo stopničko, pred Petra Kastelica, vodjo tekačev Gibita, in letošnjega zelo močnega novinca Tomaža Kendo. Med dekleti Varineja Drašler ni dopustila presenečenja, njena zmaga je bila zelo prepričljiva, druga je bila Petrova društvena kolegica Dominika Ahačič, tretja pa Rebeka Petrovčič, primorska šampionka ravninskih tekov.

Po dolgi odsotnosti se je teka za PGT znova udeležila prva dama tega pokala Mihaela Tušar. Prvič je tekla z očali, na katera se še navaja. Stilsko so že usklajeni, zdaj je na vrsti funkcionalno harmoniziranje v doseganju čim boljših časov ...

Idrci in Cerkljani so poskrbeli, da je bil seznam tekmujočih otrok (tekli so na dveh progah, 0,5- in 2,2-kilometrski) daljši kot običajno, in upati smemo, da se bo podobno zgodilo tudi v Posočju, ko se bodo 15. avgusta merili na progi proti Širokemu. Za zdaj kaže, da bodo svojo tradicionalno dobro obiskano tekmo v Mostu na Soči pripravili, prav 100-odstotnega zagotovila za to pa ne more dati nihče. Je pa že jasno, da za 1. avgust načrtovanega nočnega vzpona na Slavnik ne bo, predvsem zato, ker ga organizatorji ne bi mogli (smeli) izpeljati v želenem obsegu.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Uroš Rozman (AD Olimpik) 41:45
  2. Peter Kastelic (Gibit) 41:59
  3. Tomaž Kenda 42:03

Ženske:

  1. Varineja Drašler (ŠD Nanos) 45:42
  2. Dominika Ahačič (Gibit) 52:42
  3. Rebeka Petrovčič (AK Pivka) 52:48

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Blaž Brečko (Decatlon Celje)
člani: Uroš Rozman
st. člani: Peter Kastelic
ml. veterani: Giorgio Turel (GSA Pulfero)
veterani: Marko Leban (Hiplex Team)
st. veterani: Robert Petrovčič (AK Pivka)
super veterani: Zvonko Šulin (ŠD Boka)
ml. članice: Varineja Drašler
članice: Dominika Ahačič
st. članice: Ana Radivo
ml. veteranke: Marjeta Jerala (Let's dance)
veteranke: Urša Trobec (KGT Papež)
st. veteranke: Marija Moser (KGT Papež)
dečki 2,2 km: Luka Močnik (AD Posočje)
deklice 2,2 km: Vita Leban Jež (AD Posočje)
dečki 0,5 km: Jonas Lapanje (PK Cerkno)
deklice 0,5 km: Neja Močnik (AD Posočje)


Vsi izidi so na:
https://timing.si/slv/dogodek/1210

Za fotogalerijo je poskrbel Jože Opeka (na Facebooku):
https://www.facebook.com/opekaj

 

VJ