Premiera Brežec trejla

BREŽEC PRI DIVAČI

29 06
 2020

Prostovoljci Ljudstva tekačev vabijo v nedeljo, 5. julija, v Brežec pri Divači. Proga Brežec trejla, ki jo je pripravil Niko Dolgan, je dolga nekaj več kot 6.500 metrov, vzponov na njej je za 160 metrov. Start (skupinski) bo ob 18. uri.

Do Brežca pridemo iz smeri Divače, peljemo skozi Dolnje Ležeče in po kilometru, dveh v smeri proti Famljam pri kažipotu za Brežec zavijemo desno, na vhodu v vas pa gremo levo. Trejl  je zasnovan za vroče poletne dni, ponuja obilo sence. Speljan je večinoma skozi gozd, po makadamu in gozdnih poteh, le nekaj sto metrov je asfalta. Tekači se iz Brežca spustijo do soteske reke Reke in se nato po strmem, a kratkem vzponu (30 m na dolžini 200 m) sredi tretjega kilometra spet povzpnejo. Trasa je dinamična, valovita, izrazitejši vzpon je še na četrtem kilometru (40 m na dolžini 450 m). Na robu Regijskega parka  Škocjanske jame se teče mimo ostankov gradu Školj iz 15. stoletja. Najhitrejših šest bo prejelo medalje, zmagovalca pa še šampanjca.

Trejl bo štel za pokal Ljudstva tekačev (s pokali bodo nagrajeni najhitrejši na letošnjih trejlih LT, izpustili bodo lahko samo enega). To bo drugi trejl LT, prvi je bil Socerbov trejl. Startnine ne bo, a bo za osvežitev poskrbljeno (tudi tisto najslajšo).

 

VJ (avtor je član skupine organizatorjev)