Luka Koper 7. Istrski maraton prestavljen na 10. (otroški teki) In 11. (teki odraslih) oktober

ANKARAN

12 03
 2020

Organizatorji Luka Koper 7. Istrskega maratona so sporočili, da prireditev s 4. in 5. aprila prestavljajo na 10. in 11. oktober 2020. Tu je vsebinski povzetek njihovega sporočila novinarjem in javnosti, ki ga je podpisala predsednica društva Istrski maraton dr. Marijana Sikošek.

Zaradi trenutnih razmer glede širjenja koronavirusa in ukrepov, ki se iz dneva v dan zaostrujejo, med drugim odredbe ministra za zdravje o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah, vas obveščamo, da se datum prireditve prestavi. Novi termin Luka Koper 7. Istrskega maratona je 10. in 11. oktober 2020. Vse tri tekaške razdalje bodo potekale po enakih trasah, kot je bilo prvotno predvideno, centralno prizorišče bo ravno tako v Ankaranu, v Adrii Ankaran.

Kot organizatorji največje športne prireditve v slovenski Istri čutimo odgovornost do vseh, ki so neposredno ali posredno povezani s prireditvijo. Zato se zahvaljujemo za razumevanje predstavnikom medijev ter skoraj 5.000 prijavljenim tekačicam in tekačem, otrokom in njihovim spremljevalcem na otroških tekih, okoli 1.000 prostovoljcem, obiskovalcem in lokalnim skupnostim, ki nam nudijo gostoljubje na trasah od Ankarana do Pirana. Prestavitev datuma je izjemno velik organizacijski zalogaj. V tem trenutku smo se z veliko truda in pomočjo vseh deležnikov uspeli dogovoriti glede lokacije in tehnične izvedbe, tako da bo prestavljeni maraton »preslikava« iz aprila v oktober.

Še nekaj bistvenih informacij:

Spoštovati moramo odredbo ministra za zdravje, pri IM pa si tudi sicer nenehno prizadevamo za zagotovitev varnosti udeležencev. Prijave tekačev se avtomatsko prenesejo na novi datum. Prijavljeni tekači, ki jim novi datum ne ustreza, se lahko do 10. aprila 2020 odjavijo. Prijave so še vedno možne, podaljšali smo jih do oktobra (pripravljamo ustrezne spremembe razpisa). Pri iskanju novega termina smo želeli po najboljši možni poti, upoštevali smo razpoložljivost lokacije in tehnične izvedbe ter bližino drugih tekaških prireditev. Zavedamo se, da idealnih rešitev ni, vendar smo prepričani, da je v tem trenutku ta optimalna. Želimo si razumevanja, solidarnosti, podpore in pomoči medijev, tekačev, prostovoljcev, lokalne skupnosti in organizatorjev drugih tekaških prireditev. Naša odločitev je odgovorna, pot do nje pa nikakor ni bila lahka in enostavna.

Dodatne informacije bodo v naslednjem tednu na voljo tudi na spletni strani prireditve www.istrski-maraton.si.

 

VJ (avtor je član društva Istrski maraton)