7. Goricatlon

NOVA GORICA

21 12
 2019

Na sedmem Goricatlonu, že kar tradicionalni novogoriški dobrodelni tekaški prireditvi, so tekli tekači iz 57 ekip, našteli so jih 330. Največ krogov so v šestih urah nabrali člani ŠD Nanos, 94, ekipa z najvišjo donacijo pa je bila Nova KBM, prispevala je 300 evrov. Zbrane prispevke, 4.032 evrov, bodo namenili kot pomoč družinam, katerih šolarji si ne bi mogli plačati šole v naravi.

Organizatorji so bili, kot običajno, DLT Filipides, ŠD Mark, Rotary klub Nova Gorica in Arctur d.o.o., ob podpori novogoriške mestne občine in sponzorjev. Podžupan Simon Rosič je ob zaključevanju prireditve, ki je potekala med 10. in 16. uro, sprva v dežju in vetru, v drugi polovici pa se je vreme umirilo, napovedal, da bodo prihodnje leto Goricatlonu pomagali na še višjo raven.

Največ krogov so odvrteli tekači ŠD Nanos (94, krog meri nekaj manj kot kilometer), sledili pa sta ekipi Fincantieri for Goricatlon (88) in Hera (87). Teklo je kar precej Italijanov, predvsem po zaslugi Aleksandre Fortin, odlične tekačice, bodoče predsednice občinske športne zveze. Aleksandra tokrat zaradi poškodbe ni tekla, je pa odlično promovirala Goricatlon in privabila veliko tekačev, na sami prireditvi pa je prijela za mikrofon. Povejmo, da so trije tekači odtekli vse kroge za svoje ekipe, in sicer Giampiero Michelani (29), domačinka Sonja Leskovar (28) in Lawrence Lollo Cozzutto (10), še nekaj tekačev pa je teklo dalj časa od »normirane« ure.  Medicinska sestra Sonja, tako kot Aleksandra znana po tem, da vedno z veseljem priskoči, ko gre za humanitarne akcije, je bila neprespana, saj je noč pred tekom dežurala.

Med tekaškimi ekipami je največ denarja zbrala ekipa Nova KBM, 300 evrov, GEN-I 1 jih je zbral 192 in Copigraf 152. Sicer pa je šest ekip z imenom Hit je fit zbralo 408 evrov, dve ekipi GEN-I pa 339 evrov.


Video je na:
https://www.youtube.com/watch?v=3WYE0WbBPdo&feature=youtu.be

VJ