19. Vzpon na Hleviše

IDRIJA

28 09
 2019

Člani TSK Idrija so zadnjo soboto v septembru izpeljali svoj Vzpon na Hleviše, priljubljeno izletniško točko Idrcev. Merili so se kolesarji in gorski tekači, med slednjimi sta bila najhitrejša Simon Alič in Varineja Drašler.

Vremenska napoved ni bila najboljša, toda start in celoten tek sta se odvijala v prijetnih razmerah za 71 tekmovalcev (18 otrok in 53 odraslih) na 5,8-kilometrski progi s 470 višinskih metrov. Tudi podelitev priznanj je še potekala v lepem vremenu, celo sonce se je nekajkrat pokazalo, potem pa se dež ni znal več zadrževati. Prireditev je potekala po ustaljenem protokolu, organizatorji so se potrudili tudi s praktičnimi nagradami, ki jih je delil žreb.

V odsotnosti nekaterih odličnih domačih tekačev in tekačic sta slavila letošnja zmagovalca PGT v skupni razvrstitvi. Simon Alič je v seznam dežurnega statistika PGT Aneja Likarja vpisal 59. zmago v tem pokalu po letu 2010, Varineja Drašler pa šesto. Boj za drugo mesto med moškimi je bil negotov do konca, v njem pa je Elis Filipič zmogel za tri sekunde boljši čas od Aneja Likarja. Nehvaležno četrto mesto je (spet) pripadlo Denisu Štenklerju. Edino Simon se je spustil pod mejo 30 minut.

Med ženskami je slavila mladost, Varineji je sledila še mlajša klubska kolegica Dominika Zupančič Valant (letnika 1995 in 1999), tretja pa je bila veteranka Urša Trobec. Na četrto mesto se je uvrstila Gaja Leban Jež (2006). Gaja se je za nastop odločila kljub temu, da jo je dan pozneje v Kopru čakal nastop na državnem prvenstvu.

To je bila predzadnja tekma sezone, preostaja le še tek na Nanos (13. oktobra). Tekli bodo sicer še 1. decembra, toda tek na Tabor bo – kot običajno – štel že za sezono 2020.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Alič (ŠD Nanos) 28:30
  2. Elis Filipič (Endorfin) 30:22
  3. Anej Likar (ŠD Nanos) 30:25

Ženske:

  1. Varineja Drašler (TK Šmarnogorska naveza) 34:08
  2. Dominika Zupančič Valant (TK Šmarnogorska naveza) 36:46
  3. Urša Trobec (KGT Papež) 37:32

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Anej Likar
člani: Simon Razpotnik (KGT Papež)
st. člani: Enes Filipič (Endorfin)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Marko Leban (Hiplex Team)
st. veterani: Lučano Plahuta (Woo-den)
super veterani: Zvonko Šulin (TKK Srpenica)
ml. članice: Varineja Drašler
članice: -
st. članice: -
ml. veteranke: Marija Eržen (TK Šmarnogorska naveza)
veteranke: Urša Trobec
st. veteranke: Marta Šorli (PGT)

ml. dečki: Luka Močnik (AD Posočje)

ml. deklice: Vita Leban Jež (AD Posočje)

st. deklice: Pia Eržen

Vsi izidi so v naši fotogaleriji 1, objavljeni pa bodo tudi na:

http://www.primorskigorskiteki.si/index.php/rezultati-2019

Fotogalerija 1 je na:

https://photos.google.com/share/AF1QipNj92Bj05wy_VzyHRzlM9c5ZnB4JJrUryvBKzp5aGzwsLW82gXyQ3_4DkiWW863bA?hl=sl&key=NHhwdS15X2N3SWpXUjdKb2hXVjBDTzR1VjV5NlZR

Fotogalerija 2 je na:

https://photos.google.com/share/AF1QipNjZubLgtMtqmrDjGlqnVRbApLY0vO-tR8Mf-gkB3Hbfw3huhX40h5whbdnEo1Mbw?hl=sl&key=V2FQSHpBMFNibm5SZWxKNG5SZkc2X21IQmlfbEZB

Video je na:

https://www.youtube.com/watch?v=DdzhdK-tK0U&feature=youtu.be

 

VJ