Priprave na UTVV

VIPAVA

24 09
 2019

V UTVV so pripravili informacijo o svojih aktivnostih in o organizaciji treningov trejla po Vipavski dolini, ki jo povzemamo.

Predstavniki UTVV smo bili tekom poletja prisotni na številnih turističnih in športnih sejmih ter prireditvah v Sloveniji in tujini. Izstopata tekaška festivala v Švici, Scenic trail  Lugano in mitski Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB), 170 kilometrov dolg tek okoli najvišje gore v Evropi, ki z izredno težavno traso poveže Francijo, Italijo in Švico. Na tekaški festival v Chamonix pride 10.000 tekačev, ki za UTMB zbirajo točke na kvalifikacijskih tekmah, med katerimi je tudi Ultra Trail Vipavska dolina. Bili smo tudi v Kranjski Gori, kjer so svoj trejl izvedli ob podpori in svetovanju vodje UTVV Boštjana Mikuža, ki se zaveda, da sodelovanje s partnerskimi tekmami doma in v tujini promovira UTVV in Vipavsko dolino.

Prepoznavnost domače tekme dopolnjujejo tudi organizirani tekaški treningi, UTVV pripravljalne ture, pod vodstvom domačih ultrašev. Prvo bomo izvedli prav v nedeljo, 29. septembra, z vzponom iz Tihe doline na Golake ter mimo Iztokove koče po poti Slovenske planinske poti na Čaven. Znani pa so tudi že datumi drugih treningov v tem koledarskem letu. Na drugem jesenskem  treningu (26. oktobra) bomo spoznavali vrhove Banjške planote med Idrijco in Sočo. Novost bo trening Na martinovo (9. novembra), s katerim bomo obkrožili vinorodne griče Zgornje Vipavske doline z vasmi Lože, Slap, Goče in Erzelj ter trening zaokrožili z odlično domačo kulinariko in pokušino mladega vina v eni izmed vipavskih vinskih kleti. Konec novembra (30. novembra) bomo pretekli del Spodnje Vipavske doline z znamenitim turistično-zgodovinskim spomenikom Cerje in vasjo Renče. Novoletni izziv bo še ena novost, to bo tekma za trening (26. decembra), ki jo bomo v sodelovanju z ŠKTD Sinji vrh izvedli po eni najbolj slikovitih in razglednih poti po robu Gore proti Materi Gorjanki na Predmeji in po čarobni Srednječavenski poti.
 
Na treningih je na razpolago daljša proga, ki ji vsak mesec stopnjujemo dolžino, zahtevnost vzponov in tehničnost spustov ter tako omogočimo postopno navajanje na razdalje in teren. Tekači izberejo med tremi hitrostnimi skupinami in tako opravijo trening s primerno intenzivnostjo. Letošnja novost je krajša proga dolžine 10 km, ki je predvsem spodbuda ravninskim cestnim tekačem, da se preizkusijo v teku v naravi. Pri tem je namreč potrebno postopno pridobiti predvsem kondicijo teka/hoje v klanec ter postopno prilaganje gležnjev in drugih sklopov na kamniti in tehnično zahtevnejši teren. Intenzivnost bo prilagojena in pogovorni tempo vedno dobre družbe bo marsikoga dodatno motiviral k vztrajnosti.

Takoj po lanski prireditvi UTVV smo organizatorji energijo usmerili v aktivno promocijo za leto 2020 med največjimi tekaškimi prireditvami v svetu ter med najboljšimi domačimi in tujimi tekači. Leto 2020 bo tudi dogodku prineslo več novosti, ki bodo še bolj zaokrožile kulinarično, turistično in zgodovinsko ter festivalsko podobo UTVV, ki bo od 15. do 17. maja 2020, pozornost pa bomo posvečali tudi izobraževanju o zdravem aktivne športnem življenju.

Vabljeni, da se skupaj z nami pripravite na Ultra Trail Vipava Valley 2020, vabljeni na UTVV pripravljalne ture.

Seznam prvih petih tur:
1. UTVV pripravljalna tura:  29.9.2019 - Predmeja-Golaki
2. UTVV pripravljalna tura:   26.10.2019 - Banjšice
3. UTVV pripravljalna tura  z martinovanjem: 9.11.2019 - Lože z vipavskimi brdi
4. UTVV pripravljalna tura:  30.11.2019 - Renče-Cerje
5. UTVV pripravljalna tura: 26.12.2019 - Izziv veselega decembra (praznična tekma), Otlica

Fotogalerija:

https://photos.google.com/share/AF1QipOHgvoILVe-B4wCpbGdmiqI9iI2X2RbtIiPXs2GvglZ4-8vOL4FvSwM_NNx6VdBEw?hl=sl&key=N0tjSlIyRDF5S0t1MWoyTmptWVQxcVZYYzctSU9B
 
Dodatne informacije:

https://www.ultratrail.si/

https://www.facebook.com/utvvslovenia/

 
UTVV - BOŠTJAN MIKUŽ, ANJA KLANČNIK