6. reXov tek

IZOLA, KOPER

31 03
 2018

Serija reXovih tekov Ljudstva tekačev je prišla do polovice, do konca junija je predvidenih še šest tekov. Na šesti izvedbi je teklo 17 tekačev, zmagala sta Barbara Adamič in Žan Žepič, ki je postavil rekord proge.

Deževna napoved je odgnala nekaj tekačev, v Izolo jih je tokrat prišlo 17, med katerimi je bil tudi Žan Žepič, 20-letni Gorenjec, ki živi na Dolenjskem. Mladenič je odličen tekač, na Primorskem smo ga lahko spoznali pred dvema mesecema na Valentinovem teku (Kokoš), kjer je zmagal v konkurenci tekačev s psom.  ReXov rekord je premaknil kar za 42 sekund (prejšnji rekord si je s časom 14:52 lastil Peter Harnold). To je bil doslej najhitrejši tek tudi zato, ker so prvi trije s progo opravili v manj kot 15 minutah in postavili osebne rekorde, ob Žanu tudi Ervin Furlan, ki ga je formula starostnega preračunavanja izidov postavila prav na vrh, in prvi rekorder Mitja Volčanšek. Zdaj »klub 14« šteje pet članov in bliža se čas, ko se bo časovna meja spustila pod 14 minut.

Med ženskami je domačinka Barbara Adamič (po tem, ko je vso noč pripravljala praznične dobrote!) po dveh zaporednih drugih mestih stopila na najvišjo stopničko. Dvakratna zmagovalka Neža, ena od treh tekačev iz pivške družine Lenarčič, je zabeležila še ene stopničke, na katerih se ji je prvič pridružila sestrica Zala.

Dež je uvidevno počakal, da se je tek končal, in organizatorjem ni bilo treba aktivirati protidežnih sredstev. So pa tekačem razdelili darilca, skladna tako s prazničnim časom kot z vremenom: vsak od njih je dobil jajce, v katerem je bila pelerina. Karolina iz kraške polovice ekipe prostovoljcev LT je tudi tokrat spekla mafine, manjkalo ni niti čokoladnih jajčk, čaja in piškotov. Zmagovalca sta dobila v roke šampanjca (Barbara je svojo steklenico podarila Ediju Vuku, ki jo je spodbujal na progi), njun triumf so podčrtali The Queen s svojo himno za šampione. Kot vselej so trije domov odnesli tehnično majico X-teka Dimnice.

Organizatorji pa so skočili v bližnji bar na kavo in posvet, na katerem so pretresali možnosti za izvedbo še kakšnega podobnega teka v Istri. Priložnost se ponuja ob prazniku refoška v Marezigah 20. maja. Ni izključeno …

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Žan Žepič 14:10
  2. Ervin Furlan 14:47
  3. Mitja Volčanšek 14:56

Ženske:

  1. Barbara Adamič 18:52
  2. Neža Lenarčič 19:32
  3. Zala Lenarčič 20:15

(Fotografije bomo dodali, ko bodo odpravljene tehnične težave na spletnih straneh. Sicer pa so fotografije in izidi objavljeni na Facebook profilih Ljudstva tekačev in reXovega teka.)

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipOIOSGjlw95tqbBAMsd7k_ZhOmApcCVKQaytzk9tdtQq-EE_ryvC8IioR6AIbprgQ?key=eDZ4V3JqSVdOMXhPWHpYWUVaUHpZQlc3QW1uM2RR

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=lu18v-xj-UU&feature=youtu.be

 

VJ (avtor je eden od organizatorjev teka)