18. Mali kraški maraton

SEŽANA

25 03
 2018

Na 18. kraškem polmaratonu so morala dekleta za zmago izpolniti pogoj, da jim je ime Jasmina. Seveda ob tem še nekaj podrobnosti ...

Na desetki (10.400 m) je bila najhitrejša Jasmina Jelovšek, Štajerka, ki stanuje v Ljubljani in je članica gorenjskega KGT Papež, rada pa skoči tudi na kakšen primorski tek. Na polovički je bila z dobrimi tremi minutami prednosti najhitrejša Jasmina Pitamic Vojska iz Šebrelj na Cerkljanskem, nekdanja reprezentantka v teku, ki je po polmaratonu v Škocjanu pri italijanskem Tržiču za dober začetek leta vknjižila še eno zmago in odličen čas. Domača šampionka Maja Škrlj (iz Šmarij pri Sežani) je bila tretja polmaratonka, za še vedno zelo mlado Korošico Evo Zorman (letnik 1997). Pivčanka Kristina Bele je bila na desetki peta.

Polmaraton je najhitreje zmogel gorenjski košarkar Timotej Bečan, hiter tako v ravninskih kot gorskih tekih, nekdanji reprezentant na srednjih progah Peter Kastelic pa je zmagal na desetki, ki mu je bolj všeč od polmaratona in vsekakor tudi maratona. Drugi mesti sta zasedla član ŠD Nanos Aleš Žontar, ki bo v Izoli lovil tretjo zmago na Istrskem maratonu, in ljubljanski ultraš Aljoša Smolnikar - Muc. Na tretji stopnički sta stopila Vid Senica iz Moravč, predlani najboljši Slovenec na teku Wings for Life World Run, in Vrhpoljec Urban Lavrenčič (ni televizijski novinar Urban Laurenčič).

Še nekaj uvrstitev tekačev, znancev s primorskih tekov: na polmaratonu je bil zmagovalec bistriškega Milanja Traila 31 Franci Volkar – Fric četrti, na desetki je bil primorski prvak v gorskih tekih Simon Strnad peti, svetovni prvak v balinanju, Vipavec Anže Petrič, pa je bil deseti.

Na cilju smo našteli 930 polmaratoncev in 1110 finišerjev desetke, skupaj 2040 tekmovalcev. Temperature so bile bolj sveže, ob (ne premočni) burji, ki je povečala občutek mraza.

 

Izidi:

Polmaraton, absolutno, moški:

  1. Timotej Bečan (KFT Papež) 1:11:30
  2. Aleš Žontar (ŠD Nanos – Slovenska vojska) 1:11:43
  3. Vid Senica 1:15:29

Ženske:

  1. Jasmina Pitamic Vojska 1:21:11
  2. Eva Zorman (AK Slovenj Gradec) 1:24:52
  3. Maja Škrlj (Ljudstvo tekačev) 1:27:46

10 km, absolutno, moški:

  1. Peter Kastelic 36:05
  2. Aljoša Smolnikar (MKM VIP) 36:09
  3. Urban Lavrenčič (ŠD Vrhpolje) 36:48

Ženske:

  1. Jasmina Jelovšek (KGT Papež) 40:13
  2. Petra Pogačar 43:15
  3. Ana Podpečan (Calcit Bike Team) 46:57

 

mkm-start
Foto izsek na startni črti z nekaterimi favoriti.

 

mkm-peter

Peter Kastelic prihaja v cilj.

 

mkm-fantje

Najhitrejši polmaratonci.

 

mkm-pupe

Najhitrejše polmaratonke.

 

mkm-jasmina

Jasmina Jelovšek.

 

Fotogalerija je na povezavi.

Video je na povezavi.

 

VJ