reXov tek

IZOLA, KOPER

08 12
 2018

Ekipa Ljudstva tekačev je 8. decembra 2018 pripravila tretji reXov tek iz druge serije. Najhitrejša sta bila Stojan Rodica in Elena Safonova.

Vremenska napoved je bila neugodna, čeprav so vremenarji nakazovali možnost, da se tekom dopoldneva nebo razvedri. Ko so se začele priprave na tek, je še krepko deževalo, ko so se pojavljali prvi tekači, je bilo v zraku le še nekaj kapljic, tekli so že brez dežja, na koncu pa je posijalo sonce. Tekači skoraj vedno prinesemo lepo vreme - pa čeprav za pravega tekača pojem slabo vreme ne obstaja.

Prvič se je zgodilo, da je bilo na startu več tekačic kot tekačev, razmerje je bilo 6:5. Na cilju je bil najhitreje Stojan Rodica, kmalu za njim pa je ciljno črto prečkala najhitrejša ženska, tako kot zadnjič Elena Safonova. Le da se tokrat ni spustila pod 17 minut, a za izboljšave rekorda bo še priložnosti. V dvoboju dneva s prejšnjo rekorderko Kristino Bele se je mlajša Rusinja izkazala močnejša. Obe sta naslednji dan čakali težji preizkušnji, zato sklepamo, da sta tekli z nekaj rezerve. Tretje mesto sta zasedla Igor Franca in Slavka Petraš, ob Stojanu zmagovalka starostnega hendikepa.

Barbara Adamič tokrat ni stopila na stopničko, je pa na vrhu razpredelnice, kamor vpisujemo točke starostnega hendikepa in kjer so vsi tekači s posebno formulo izenačeni pri starosti 30 let. Med moškimi je tam na vrhu Jožef Tomažič. Vsi tekači, razen Maje Barčot, ki ima smolo, da se srečuje z vrstnico, prejšnjo rekorderko Kristino, so osvojili naslov prvaka letnika.

Med udeleženci reXovega teka sta bila tudi dva športno razposajena otroka. Organizatorji so improvizirali 200 metrov dolgo progo, s katero sta otroka z lahkoto opravila, ter na stopnički za zmagi s čokoladama nagradili Tommasa Ferrarija Brava in Ano Božeglav.

Okrepčevalnica je bila tokrat še bogateje obložena (kava, čaj, voda, žepki, zavitek in druge slaščice, čokolada, kakiji …), tako da so imeli udeleženci kar nekaj opravka, da so mizo razbremenili bremena.

Naslednji reXov tek bo ekipa prostovoljcev Ljudstva tekačev pripravila v soboto, 5. januarja.

 

Izidi, moški absolutno:

  1. Stojan Rodica 16:44
  2. Jožef Tomažič 18:40
  3. Igor Franca 23:48

Ženske:

  1. Elena Safonova 17:08
  2. Kristina Bele 17:30
  3. Slavka Petraš 19:25

Skupna točke starostnega hendikepa po treh tekmah, moški:

  1. Jožef Tomažič 28
  2. Stojan Rodica 25
  3. Bogdan Kozina 16

Ženske:

  1. Barbara Adamič 25
  2. Slavka Petraš 20
  3. Elena Safonova in Maja Barčot 17

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipMHbxQJiUaP_Pa6uvhG2o8j5xR_Q9tiaXerP0y9PAX4IVVfXdowZZvs28cQ4NNtmg?hl=sl&key=TTNhUGNwak1iQ0g1bnhhSHhaUFVyU3lWMVdETVpn

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=SpgrYmrJJmU&t=85s

 

VJ (avtor je član organizacijske ekipe teka)