9. reXov tek

IZOLA, KOPER

12 05
 2018

Deveta izvedba reXovega teka je potekala v nekoliko okrnjeni zasedbi organizatorjev. Zmagala sta Boštjan Dolgan in Mojca Oštir.

Na dan reXovega teka je bilo na sporedu še veliko drugih tekov, tako da so nekateri redni udeleženci izbrali druge prireditve, vseeno pa se je pri izolski Rudi zbralo 18 tekačev, od katerih jih je bila velika večina prvič na našem teku. Kaže, da so bili zadovoljni z izkušnjo. Svojo prvo zmago je vpisal Boštjan Dolgan iz Košane, redni udeleženec tega teka, ob njem je z zlato medaljo in šampanjcem svojo premiero proslavila Mojca Oštir. Preračunavanje izidov na virtualno starost 30 let je na vrh postavilo Stojana Rodico in Alenko Lazarevič.

Tokrat organizatorji niso uspeli pripraviti videa, kamere so bile zaposlene na Vipavskem, kjer je bil minuli vikend tekaški center Slovenije.

Naslednji reXov tek bo 26. maja, prostovoljska ekipa Ljudstva tekačev pa bo to nedeljo (20. maja) v Marezigah pripravila premiero Refoškovega teka. Izvedba bo v slogu reXovega teka, nastop bo brezplačen, refoška ne bo manjkalo …

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Boštjan Dolgan 16:08
  2. Stojan Rodica  16:18
  3. Jože Zajc 17:32

Ženske:

  1. Mojca Oštir 22:20
  2. Petra Grmovšek 22:28
  3. Saša Petejan 23:52

Vsi izidi so na voljo na Facebook profilu
https://www.facebook.com/reXovtek/

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipOEPW2s2pmZEtpo6ONMbF4aGTicTvCxMdh-8ZasqQ6CLOUq19_x2VJfupvL8-fDfg?key=OUlwN3RsR1piMkdJTVdPMHZHN05IUHJJZDNBcnRn

 

VJ (avtor je član organizacijske ekipe)