reXov tek petič

IZOLA, KOPER

10 03
 2018

Peta izvedba reXovega teka je privabila 31 tekačev, med katerimi so bili tudi Gorenjci in Ljubljančani. Najhitrejša sta bila Simon Strnad in Urška Robnik.

Zima je mimo, peti reXov tek je potekal že v prijetnem spomladanskem okolju. Simon Strnad je vpisal tretjo zmago in svoj rekord na tej progi, ob siceršnjem rekorderju Petru Harnoldu (14:52) je edini, ki se je doslej spustil pod 15 minut. Za Petrom je zaostal za pet sekund, je pa tudi res, da se je »šparal« za nedeljski trejl na Kokoš.

Gorenjski obisk je v Istro pripeljal Polono Ivanež in Urško Robnik, slednja je zmagala in je ob Kristini Bele edina s časom pod 18 minutami. Organizatorjem se je zgodil spodrsljaj, na stopničke so za tretje mesto poklicali Polono namesto Mojce Vengar. Medalje se bodo kmalu znašle v pravih rokah, na mestu pa je opravičilo za zdrs. Dodajmo, da sta dekleti ob naknadnem pojasnjevanju zapleta ravnali skladno z žlahtnim ferplejem: pomembni sta predvsem veselje in dobra volja!

Družina Dolgan iz Košane se je za ta nastop okrepila po ženski strani, očetu Boštjanu in sinu Tjažu se je pridružila hčerka Tajda, najmlajša tekačica na startu. Povejmo še, da je tekmoval tudi domačin Evgenij Komljanec, ki je bil ravno takrat ob morju na svojem običajnem tekaškem sprehodu. Ko so mu povedali, za kaj gre, se je postavil na start in poskrbel, da je »jubilejni« peti tek šel v anale z najštevilnejšo udeležbo doslej.

Napišimo še enkrat, kaj pomenita zadnji dve koloni druge tabele z izidi. Dejanske izide smo s pomočjo formule preračunali tako, da povedo, kakšni bi bili pri starosti 30 let, in v zadnjem stolpcu napisali še iz tega izhajajoč vrstni red. Stojan Rodica je tako – na primer - pridobil tri mesta, Vida Rajsar štiri, Simon in Urška pa sta bila tudi v tej razvrstitvi na vrhu. Naj bo ta prijem spodbuda za starejše tekače, preveč resno pa ga ne gre jemati ...

Šesti reXov tek bo na sporedu 31. marca 2018.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Strnad 14:57
  2. Primož Cergolj 15:18
  3. Boštjan Šafarič 15:35

Ženske:

  1. Urška Robnik 17:52
  2. Barbara Adamič 18:42
  3. Mojca Vengar 18:59

 

absolutno
Absolutna razvrstitev.

 

ponderirano
Tu so prikazane tudi uvrstitve po uporabi formule, ki vse tekače virtualno izenači pri starosti 30 let.

 

rex-start

Na startu.

 

rex-bostjan

Boštjan (desno) in Tjaž Dolgan (96) sta se odločno pognala na progo, tako kot Stojan Rodica (23).

 

rex-mojca

Mojca Vengar prihaja v cilj po bron.

 

rex-oskrba

Ponudba okrepčevalnice. Karolina je tudi tokrat spekla mafine.

 

rex-komljanec

Direktor izolskega zdravstvenega doma Evgenij Komljanec se je tekmovalcem pridružil po naključju.

 

rex-zmagovalci

Stopnička za najhitrejše.

 

rex-majice

Majice X-teka Dimnice je razdelil žreb. Mimogrede: letos bo X-tek v Slivju 16. septembra.

 

Fotogalerija je na povezavi.

Video je na povezavi.

 

VJ (avtor je eden od organizatorjev)