4. Goricatlon

NOVA GORICA

04 02
 2017

Novogoriški Rotary klub, Arctur d.o.o. in DLT Filipides so na prvi februarski vikend pripravili četrti Goricatlon, 12-urno dobrodelno štafetno tekaško prireditev. 19 ekip je skupaj preteklo ali prehodilo 2086 kilometrskih krogov, za nakup fibrilatorja so prispevali 2785 evrov.

Četrta izvedba je po času odvijanja odstopala od prejšnjih treh, ki so padle v božično-novoletni čas. Sprememba ni bila blagodejna, saj je bilo dogajanje v mestu tokrat bistveno manj živo in tekačev je bilo manj. Člani ŠD Nanos, vselej v boju za prvo mesto po pretečenih kilometrih, so v teh dneh na pripravah v hrvaški Istri in njihovim tradicionalnim konkurentom iz ekipe 28. december ni bilo težko zmagati po številu krogov (krog je meril 970 metrov). V tej konkurenci je bila druga ekipa FORTeam (160) in tretja ekipa TŠDSG Ladra/Smast (158).

A pomembnejša je bila evidenca zbranega denarja za dober namen. Predsednica Rotary kluba Nova Gorica Damijana Šinigoj je priznanje za zmagovalno ekipo izročila predstavniku GEN-I-ja, ki je prispeval 414 evrov. Arctur je bil s 345 evri drugi, ŠD Salonit Anhovo z 254 evri pa tretji.

Največ krogov je v eni uri odtekel Uroš Vodopivec iz tekaške zmagovalne ekipe. Največ tekačev je teklo eno uro, kar nekaj pa je bilo tistih, ki so tekli dve uri in več. Maloštevilna ekipa iz Posočja TŠDSG Ladra/Smast je tekla po dve uri ali več (Sebastian Cencič 57 krogov), med ženskami pa se je s 54 krogi najbolj izkazala Sonja Leskovar, ekipa Manufakture v eni osebi. Če gre za dobrodelno prireditev, ne more manjkati Aleksandra Fortin. Tudi tokrat je sestavila močno ekipo, zbrala veliko denarja in odtekla za slab maraton kilometrov.

Vreme je do dveh popoldne zdržalo, nato pa je začelo deževati. Mraz ni bil prehud, tako da dodatni napor ni bil pretiran, je pa bil tek med 14. in 20. uro kar zahteven. Organizatorji so poskrbeli za okrepčila vseh vrst, najboljša slaščičarka med tekačicami Valda Dornik pa je ob dveh urah teka prispevala še pladenj izvrstnih kremnih rezin.
Vodja prireditve Tomi Ilijaš z uspešnostjo četrtega Goricatlona ni bil nezadovoljen, za v prihodnje pa napoveduje izboljšave v pripravi prireditve, predvsem pri zbiranju ekip in prispevkov, sama izvedba pa je že utečena in vanjo ni treba posegati.

Izidi so na povezavi.

gori-kete

Ivo Kete je najprej gorski tekač, a ko gre za dobrodelnost, mu ni težko teči tudi po ravnini.

 

gori-najvec
Damijana Šinigoj je priznanje za ekipo, ki je zbrala največ denarja, izročila predstavniku ekipe GEN-I.

 

gori-majci
Pobudnik in vodja organizatorjev Tomi Ilijaš z Majo Dakskobler. Maje težave s stegensko mišico niso ustavile.

 

gori-tina
Dvojna menjava.

Fotogalerija je na povezavi.

Video je na povezavi.

 

VJ